Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek3

2008.10.09

Nem tenni semmit azután, hogy hibáztunk, önmagában hiba.

A szerelembe- mondják- belehal, aki él. De úgy kell a boldogság, mint egy falat kenyér.

Örülj, ha esik az eső, mert ha nem örülsz, akkor is esik.

 

Mindenkinek olyan az élete, amilyen a szeretete.

 

Minden naplóm első sora: Ez a nap nem akármilyen nap. Ez, a hátralevő életünk első napja.

 

Vannak bizonyos hibák, melyek kellő alkalmazkodásban jobban ragyognak, mint maga az erény.

 

Bármilyen bizalmatlanok is legyünk a velünk beszélő emberek őszinteségével kapcsolatban, mindig azt hisszük, hogy velünk őszintébbek, mint másokkal.

 

Sokszor művel balgaságot az ész, mikor külsőből bensőt ítélni lész.

 

Hibák? Azt mondhatnám, hogy a legnagyobb hiba nem lenni a hibáknak tudatában.

 

A boldogság egyik akadálya az, hogy túl nagy boldogságot várunk.

 

Józan bolond, ki kockáztatni nem mer, bölcsességét elveszíti értelemmel.

 

Nagy kedvencem volt: Szeretni valakit több, mint egy erős érzés: döntés, ítélet és ígéret.

 

Magunkban rejlik a gyógyszerünk gyakorta, gyógyulásunkat ne fogjuk a sorsra.

 

Minden ember azért találkozik a másikkal, mert valami üzenetet hordoznak egymás számára.

 

A rohanó világban megkoptak a fények,Halványak a hitek, és halványak a remények.Nem szeretnénk mást, csak hinni a szóban,Őszintén szeretni, és bízni a jóban.

 

"Talán egy napon sikerülne megértenem, hogy van az, hogy az ember mindig pontosan akkor érkezik a megfelelő helyre, ahol és amikor várják."

 

Egy napon eljön életedbe a vágy, hogy megismerjed ezt a pusztitó szenvedélyt. Tudod mikor az ember már nem akar semmit megtartani magának, nem akar egészségesebb, nyugodtabb, kielégültebb lenni egy szerelemtől, hanem lenni akar, teljesen, a pusztulás árán is. Később jön ez; sokan nem ismerik meg ezt az érzést, soha... Ezek óvatosak; nem irigylem őket. . S aztán van az, hogy az ember egy napon megérti, mit akar az élet a szerelemmel, miért adta ezt az érzést az embereknek? ... Jót akar velük? ... A természet nem jóságos. A boldogságot ígéri nekik ezzel az érzéssel? A természetnek nincsen szüksége ilyen emberi ábrándokra. A természet csak teremteni és pusztítani akar, mert ez a dolga. Kegyetlen, mert terve van és közömbös, mert terve emberen túli.

Mert tudod, valahogy így van ez: az ember jár-kel a világban, mint valami nyugtalan vadállat, és valamit keres. De alighogy megtalálja, már hasznot akar belőle, és ezzel el is rontja a dolgokat.

 

A világ törvénye olyan, hogy ami egyszer elkezdődött azt be is kell fejezni. Nem valami nagy öröm ez. Semmi nem érkezik idejében, semmit sem ad az élet akkor, amikor felkészültünk rá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez  a késés. Azt hisszük játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben... két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak amikor megértek e találkozásra...

 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.