Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szociális expo

2008.10.12
Szociális Expo - sok kiállító - a Szociális Szakmai Szövetség és Szociális Innováció Alapítvány szervezésében [Rendezvény]
2008. okt. 10., péntek, 16.09.33

 

[Rendezvény] Első alkalommal rendezik meg a Szociális Expót november 12-én és 13-án, a Szociális Munka Napjához kapcsolódóan. Az eseményt a Szociális Szakmai Szövetség és Szociális Innováció Alapítvány szervezi.

 

 

 

A rendezvény iránti nagy érdeklődést jelzi, hogy több mint félszáz szervezet, intézmény, szinte a területen tevékenykedő minden érintett szakma kíván önálló standon bemutatkozni, az EXPO-nak otthont adó Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

Pataki Éva, a Szociális Szakmai Szövetség elnöke elmondta, hogy a Magyarországon első alkalommal megrendezendő Szociális Expo alkalmat ad arra, hogy a szociális szakma képviselői, a szociális ellátásokat igénybevevő lakosság és a döntéshozók találkozzanak egymással. A szakmának lehetőséget nyújt arra, hogy felmutassa mindazokat az értékeket, amelyeket képvisel, és amit munkája során létrehozott. A rendezvény célja, hogy mindenki számára érthető, világos képet nyújtson a szociális munka jelenlegi helyzetéről, a szakma céljairól és eredményeiről.

A rendezvény gazdag programkínálatával, kiállításaival, találkozóival, műhelyeivel és konferenciáival reményeik szerint hozzájárul a szakma jobb elfogadottságához, a társadalmi szereplők közötti párbeszéd erősödéséhez. Szó lesz a szociálpolitika múltjáról, jelenéről, jövőjéről. Sajtóreggelin vesznek részt a volt miniszterek. Szociálpolitikusok vitáznak közgazdászokkal, többek között Békesi Lászlóval, Petschnig Mária Zitával.


Külföldi szakemberek, az USA-ból, Svájcból, Ausztriából, Romániából számolnak be tapasztalataikról. A témához kapcsolódóan egész napos szocio-filmvetítéseket terveznek, amelyeket beszélgetések követnek a filmek alkotóival.

 

A rendezvény fővédnökei Kiss Péter kancelláriaminiszter, Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.